Kasvuun epävarmuuden keskeltä

Saimme kesällä kaivatun hengähdystauon korona-arjesta. Lomalta kuitenkin palattiin takaisin uuteen normaaliin, epävarmuuteen siitä missä tulevalla viikolla tehdään töitä. Jos työt jatkuvat osittain tai kokonaan etänä, kannattaa se kääntää mahdollisuudeksi. Vaikka tiimityötä etäyhteydet saattavat hankaloittaa, maisemanvaihdos kuitenkin piristää ja synnyttää uusia ideoita. Etätöissä uutta näkökulmaa voi hakea vaikkapa mökkiterassilta, rantakallioilta tai metsästä. Missä sinun ajatuksesi lentävät parhaiten? Läppäri kulkee helposti mukana. 

Aika etsiä uutta suuntaa?

Jos liikevaihto nykyisellä mallilla on laskenut, on viimeistään nyt aika lähteä etsimään liiketoiminnalle uutta suuntaa. Maailma ei ole suljettu, liiketoiminnan kasvu ja jopa kansainvälistyminen on mahdollista edelleen. Vaihtoehtoisen liiketoimintamallin voi ottaa käyttöön vanhaa kokonaan hylkäämättä. Tuleva syksy on monelle yritykselle ratkaiseva. Nyt on siis oikea hetki valmistautua tulevaisuuteen ja lähteä etsimään omalle toiminnalle sopivaa kasvupolkua.

Kasvua asiakasta kuuntelemalla

Kuuntele asiakkaan ajatuksia nyt erityisen tarkasti, sillä myös heidän arkensa on muuttunut. Minkä asiakkaan ongelman olet aiemmin tuotteellasi tai palvelullasi ratkaissut? Pandemia on muuttanut ihmisten käyttäytymistä, ja myös monen arvomaailmaa. Osa näistä muutoksista on tullut jäädäkseen. Vastaako tuotteesi tai palvelusi vielä asiakkaan tarpeita ja arvoja? Arvolähtöinen tuote luodaan kuuntelemalla ja analysoimalla asiakkaan ääntä, tiedostamalla hänen tarpeensa. Kasvun keskiössä on aina asiakas, mutta hän ei välttämättä osaa pukea tarpeitaan sanoiksi. Näiden tarpeiden tunnistamisessa on oikeista työkaluista hyötyä. 

Helposti lähestyttävää konsultointia verkossa

Perustin oman yritykseni koronan keskellä maaliskuussa, kun oli aika hakea muuttuvan maailman myötä omalle toiminnalle uutta suuntaa. Ja nyt Heysaarella on vihdoinkin omat nettisivut, mahtavaa että sinäkin olet löytänyt tänne! Konsultointiin perustunut liiketoiminta on laajentunut verkkotyöpajoihin, joista ensimmäisen löydätkin jo täältä. Halusin luoda kokonaan verkossa toteutettavan matalan kynnyksen asiantuntijapalvelun, jota kaikilla on varaa hyödyntää.

Ensimmäisenä julkaistu Arvokartta-palvelu pukee asiakkaan tarpeet sanoiksi, kiteyttää ne muutamaan lauseeseen. Tämä auttaa yrittäjää tai tuotteistajaa ymmärtämään oman liiketoimintansa ydintä paremmin. ”Olet sanoittanut sen, mitä olen päässäni pyöritellyt!”, huudahti ensimmäinen palvelua testannut yrittäjä nähtyään Arvokarttansa.

Sekä uudet että olemassaolevat tuotteet ja palvelut hyötyvät Arvokartasta. Kartoituksen tarkoituksena on kirkastaa fokusta sekä tuotekehityksessä että markkinoinnissa. Sparraava keskustelu asiantuntijan kanssa myös auttaa eteenpäin toteutuksessa, ja sen voi käydä vaikkapa mökin laiturilta.

Blogissani käsittelen kansainvälistymiseen, tuotemarkkinointiin ja uusien liiketoimintamallien kehittämiseen liittyviä aiheita. Tilaa uutiskirjeeni niin saat uudet jutut luettavaksi heti julkaisun jälkeen!

Heini

Blogi

Kehitä tuotteesi tai palvelusi oikealle ihmiselle

Kehitä tuotteesi tai palvelusi oikealle ihmiselle

Kohderyhmän tarpeiden ymmärtäminen on tuotekehityksen perusta. Fiktiivisten ostajapersoonien luominen on…
Kiitos 2020.

Kiitos 2020.

Poikkeuksellinen vuosi alkaa olla lopuillaan. Vuosi on ollut erityisen mielenkiintoinen…
Julkista tukea liiketoiminnan kehittämiseen

Julkista tukea liiketoiminnan kehittämiseen

Onko sinulla idea, jota aiot kehittää eteenpäin liiketoiminnaksi? Suunnitteletko jo…
Kurkistus tulevaisuuteen

Kurkistus tulevaisuuteen

Miten arkielämä muuttuu viidessä vuodessa? Tekoäly palvelee meitä tehokkaammin ja…
Tavoitteena ylittää asiakkaan odotukset

Tavoitteena ylittää asiakkaan odotukset

Uuden verkkotyöpajan avulla opit tuntemaan asiakkaasi paremmin. Arvokartta sanoittaa asiakkaan…
Voiko matkailun kriisistä selvitä?

Voiko matkailun kriisistä selvitä?

Muutostarve matkailupalveluissa on korostunut kansainvälisten asiakkaiden kadottua. Vaikka kansainvälistä matkailua…

TILAA UUTISKIRJE

Loremp ipsum dolor sit amet